Jesper Piitulainen haluaa olla rakentamassa Jukureille parempaa tulevaisuutta

Jukurihyökkääjä Jesper Piitulainen oli luonnollisesti pettynyt menneen kauden tuloksiin. Kahden vuoden jatkosopimuksen tehneellä hyökkääjällä on kuitenkin vankka luotto parempaan tulevaisuuteen.


Jukurien kausi päättyi jälleen kerran pettymykseen, kun pudotuspelipaikka jäi saavuttamatta. Kauteen mahtui hyviäkin jaksoja, mutta etenkin joulun tienoilla tullut pidempi tappioputki oli sijoitusten kannalta iso. Jukurihyökkääjä Jesper Piitulainen näki syyn heilahdelleille suorituksille monien asioiden summana.

- Ratkaisupelaajien tehokkuus sekä sellainen joukkueen kantaminen romahtivat vaikeissa hetkissä ja siitä myös itse kannan vastuuta, että niinä hetkinä pitäisi pystyä kannattelemaan joukkuetta. Tappioputket venyivät liian pitkiksi, eikä pystytty kääntämään tiukkoja pelejä voitoiksi.

- Sitten mennään myös henkimaailman asioihin. Historia kun on mikä on, niin siihen täällä omasta mielestäni turhankin paljon vedotaan, että mitä on tehty aiemmin ja miksi niin tai näin on käynyt aikaisemmin. Nyt pitäisi mielestäni heittää roskakoppaan kaikki menneisyys, lyödä kansi kiinni ja alkaa rakentamaan uutta, tervettä juttua sekä uskoa parempaan tulevaisuuteen.

Piitulaisen oma kausi sujui tehojen valossa varsin hyvin, kun 44 ottelussa syntyivät tehot 12+16. Hyvin alkaneen kauden katkaisi hetkeksi lokakuussa tullut loukkaantuminen, joka piti miehen sivussa joulukuulle saakka.

Paluun jälkeen tehot kuitenkin löytyivät nopeasti ja varsinkin kevätpuolen otteluissa hän näytti esimerkkiä koko joukkueelle. Keväällä myös kaksivuotisen jatkosopimuksen tehneen Piitulaisen itsensä mukaan parannettavaa jäi kuitenkin paljon.

- En ole tyytyväinen omaankaan panokseen, vaan enemmän olisi pitänyt pystyä tuomaan apuja, että seura menestyisi paremmin ja itsestäkin olisi saanut enemmän irti. Tietysti olen onnellinen, että kahden vuoden sopimus tänne saatiin aikaan. Se kaksi vuotta näyttää aika paljon suuntaa mihin Jukurit on menossa ja itsellä on kyllä kova halu olla kehittämässä tätä organisaatiota sekä itseä ennen kaikkea siinä mukana. Koen, että paljon on vielä omalla sarallakin tehtävää, Piitulainen totesi.

"Tästä on tullut itselle merkityksellisin seura menneisyyden ja tämän nykyhetken aikana"

Mikkelistä on muodostunut vuosien varrella savolinnalaislähtöiselle Piitulaiselle merkityksellinen paikka. Ensimmäistä kertaa jukuripaitaan hän pukeutui jo Mestiksessä nuorena miehenä kaudella 2011-2012. Tuolla kaudella Piitulainen teki jo vaikutuksen ja oli joukkueen tehokkain pistemies 42 tehopisteellään.

Tämän jälkeen edessä oli neljän kauden liigakierros Lappeenrannassa ja Raumalla ennen jälleen paluuta päämajakaupunkiin syksyllä 2016.

- Se tietysti siinä ajassa aiheutti pientä naljailua ja suunsoittoa Savonlinnan ja Mikkelin välillä, mutta se oli hyvä päätös silloin. Pikkaraisen Jarno silloin potkaisi nuoren ja laiskan savonlinnalaispojan moottorin käyntiin. Siitä matka lähti ensimmäisen kerran oikeastaan liikkeelle, Piitulainen muistelee ensimmäistä Mikkelin visiittiään.

- Lappeenranta ja Rauma tuli koluttua ennen kuin paikka löytyi täältä takaisin. Paljon matkalla ollut niin negatiivisia kuin positiivisiakin tapahtumia, mutta ne kuuluvat tähän hommaan. Innolla mennään eteenpäin, keho tuntuu nuorelta edelleen ja mieli on ennen kaikkea nuori, niin tässä jaksaa päivittäin raastaa.

Menestystä liiga-aikana Piitulaiselle ja muulle jukurijoukkueelle ei tullut, mutta jukurihyökkääjä uskoo vahvasti parempaan tulevaisuuteen. Tämä oli myös iso syy jatkamispäätöksen takana.

- Se oli isoin syy jatkamiselle, että uskon ja luotan tämän joukkueen ja yhteisön vielä löytävän paikkansa tästä liigakartalta. Jos mennään tästäkin hetkestä neljä vuotta taaksepäin, niin paljon on jouduttu tekemään muutoksia organisaation ja urheilupuolenkin sisällä, että ollaan löydetty sitä omaa koloa ja saatu palikoita kasaan.

- Kyllähän tästä on tullut itselle merkityksellisin seura menneisyyden ja tämän nykyhetken aikana. Iso halu on olla rakentamassa tätä hommaa ja tiedän, että ihmiset niin urheilupuolella kuin toimistolla tekevät päivittäin hartiavoimin hommia, jotta löydetään oma rakonen tästä sarjasta. Kärsivällisyyttä pitää tietysti olla, mutta täytyy myös muistaa bisneksen raakuus eli tulos pitää myös tulla. En olisi tänne missään tapauksessa jäänyt, jos en kokisi, että tämä homma lähtee positiivisempaan suuntaan ja oikeille raiteille.

Konkari luottaa yhteistyön voimaan

Piitulainen lukeutuu myös jo joukkueen kokeneempaan kaartiin, vaikka ikää tulee elokuussa mittariin vasta 29 vuotta. Päättyneellä kaudella joukkueen varakapteeni saavutti kuitenkin jo kunnioitettavan 400 ottelun rajapyykin Liigassa. Tällä hetkellä hän on liigapelien määrällä mitattuna joukkueen toiseksi kokenein pelaaja Anssi Löfmanin jälkeen.

Mieleltään nuoreksi itseään kuitenkin kuvaileva Piitulainen uskoo kuitenkin, että uran parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin.

- Tärkeintä on tietysti, että pysyy terveenä, koska se mahdollistaa laadukkaan arjen harjoittamisen. Uskon, että omassa kehossa on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia ja pystyn tuomaan tähän hommaan paljon lisää kokonaisvaltaisesti sekä tuloksellisestikin, Piitulainen arvioi.

Joukkueena pelaaminen on ollut Jukurien voimavaroja seuran liigataipaleella ja sitä ideologiaa on pyritty kehittämään myös tammikuussa päävalmentajan tehtäviin astuneen Marko Kauppisen johdolla. Piitulainenkin korostaa, että tasonnosto ei synny yksittäisen pelaajan ponnisteluista, vaan siihen vaaditaan koko joukkueen panos.

- Varmaan "Makon" on helpompi ensi kaudelle jatkaa, kun ehdittiin jo hyvä tovi työstämään asioita, joita hän haluaa joukkueen arkeen tuoda. Paljon on asioita yritetty muuttaa ja niin tietysti pitääkin, koska tulokset kertoo kaiken oleellisen, missä ollaan viimeiset vuodet menty. Jotain täytyy tehdä eri tavalla.

- Ei meille mitään vapahtajia tai taikureita ole tulossa jatkossakaan. Täällä ydinasiana on kuitenkin se joukkueena tekeminen ja joukkueen arjessa eläminen. Siihen on uskottava, että se kantaa hedelmää ennen pitkää.

HPK ja viimeisimmäksi KooKoo ovat viime kausina osoittaneet, että resursseiltaan pienempikin seura voi pärjätä, mikä myös antaa uskoa jukurileiriin. Piitulaisella on oman uransa varreltakin kokemusta vastaavasta menestyksestä.

- HPK:n ja KooKoon esimerkit antavat tietysti uskoa. Itse näen tässä meidän porukassa myös vähän samaa kuin SaiPassa männävuosina. Oltiin suurin piirtein samankokoinen organisaatio siellä. Ensimmäisellä kaudella siellä tiputtiin säälipleijareissa HIFK:lle, mutta seuraavalla kaudella oltiin jo välierissä ja pronssipelissä.

- Se on hieno nähdä, kun pieni joukkue ottaa oman paikkansa ja lähtee ennakkoluulottomasti tekemään nousua. Näen tässä Mikkelin touhussa paljon samaa, että meillä on siihen mahdollisuus.